my life story

Friday, 27 May 2016

LOVE

Cerita kali ni pasal love laa pulak and maybe a little bit annoyed laa sikt. but who cares? ni i punya blog. suka hati i laa nk tulis apa. dunno why i choose to write about this for my second sharing abt me. hmmmmm LOVE. yee. semua orang kata. ohh love it is all about. sayang. nooooooo dia it is not only about sayang. jujur, percaya, jatuh, bangun, sedih, senyum, benci, tu semua dah boleh masuk aspek love sebenarnayaaaa.

Hmmmm knp sy ckp mcm tuu ???? haaaaaa... kalau boleh kisah hidup love sy ni buat satu novel, sy dh buat tau. tapi tak tau laaa laku ke tak . hahahhahaaha.

Semua bermula masa lepas SPM. ohhh lepas SPM kannn. rasa mcm dh besar laa. and dah lama jgk laa duduk dekat kerusi tittle "single" kan. sebelum ni bukan tak pernah ada rasa nk couple alaaaaa cinta monyet zaman sekolah. of kos laa ad kan.  tapi haihhh nama lagi CINTA MONYET gaiiissss. 
manusia datang dan pergi. AND OF KOS LAAA. KITA PUN KADANG KENA LARI JUGAK. hahahhahaa. 

okay back to my strory. hmmmmm bermula di kfc kedai ayam tuuu "hati" mula berpaut kot. errrrrrrrrr. pegi beli no pin upu sama2. haiihhhh. balik rumah, tettttttttttttttttt ada msg masuk dri sorang budak ni yg tah dari mana datang. "lintas jalan molek" oowwwwwwwww knp care sgt suruh i lintas jln elok2 ni ?? kikikikikiki.btw dia amik no fon dri kwn dia rupanyaa.  

Bulan demi bulan, Hari demi hari, Waktu demi waktu.... cewahhhhhh giittuuwwww. zapppppp we are officially in lavhhhhhhhhh. makin lama dengan dia. i makin sayang dia. honestly to say, walau ramai yang datang walau ramai yang pergi walau ramai dah yg i lari. but he is the only yg i rasa i boleh syg dia and rasa yang dia jujur dgn i. yess. i selesa gila dgn dia. i sayang dia. sampai satu tahap i takut kehilangan dia. weyyyy sape tak sayang???? the one yg always support i punya study selepas mak ayh and family i. nasihat tak pernah putus. tq sooo much bro. ada dengan i through my ups and downs in my study. 

But one day, i feel like. Ya Allah, apa yg Kau nak uji aku sebenarya ni.? kata putus keluar dari mulut dia, org yg i sayang gilaaaa. rasa mcm hari tu, tu bukan dia, dia yg aku sayang. it takes time wehhh utk i move on. tgok dia bahagia dgn org lain. tiap kali tgok, tiap kali tu jugak air mata i keluar sampai satu tahap, i block semua acc sosial media dia. kawan2 semua tegur, "Ni Bukan Diri Kau yg Sebenarnya." semua nk tengok i senyum happy mcm dulu. tapi satu je jwpn i. it takes time. tapi masa tu semua kawan aku dah start benci dia. 

sorry awak for that. but sy tau, awk mesti faham, 
kenapa sy bertindak mcm tu.
sy just nk cari kekuatan yg sy hilang.

Alhamdulillah, hari demi hari. rasa sedih tu hilang sikit demi sikit. i pun dh boleh terima kalau dia happy dengan pilihan dia. tapi not 100% laaa. kdg2 ada jugak masa2 i stalk dia through all social media nk tgk life dia. maybe ni la yg org kata tak leh nk move on lagi sebenarnya. but YESSSSSS. i sbnrnyaa mmg takleh move on. kadang2 penat tipu diri sendiri kata benci laaa whatsoeverrrrr padahal. hmmmmmmmmmmmmmm rasa mcm errghhhhhhhh. but after a year. dia contact i balik. dia mintak maaf dgn i balik. he told me all things. how was him masa lps kami break semua. 

Apa yg terkejutnya he said that he still do the same. apa yg i buat, dia still buat jgk dkt i. even i dah block dia, dia still jgk cari jln how to see my life. EHHHHHHHHHHHHH...... TAKLEH LUPA I KE BANGGGGGG ?????? hihihihihiihii. tanya jeeee. hehheheheehehe. and banyak lah yg dia bagitau apa yg dia rasa lepas kami break tu. kalau nk cerita kat sini panjangg laa kannn. hihiiiihihi. TAPI jujur i cakap ehh. sayang tu masih ada okay ? okay laa. gtg. nnti i sambung lagi. but bfr that. let me leave this story wth a quote :)




dear awak, no matter what happen, i love u 



Greetings :)

ASSALAMUALAIKUM......................

im here as a newbieyyyyy. hehheehe. haiihh umur dah 20 baru berputik perasaan nak berblog ni haaa. emmm thats why laa kalau korang tengok blog ni pun macam HAMBARuddiinnnn je kan ? hihihihi. takpe takpe jujur jeee. i got a lot of friends yang mmg boleh tunjuk ajar. so nanti boleh mintak tlg diorang kan. hahahaha. 

tak tau lah knp tiba tiba jumaat 27/5/16 ; tiba tiba hati terdetik "ehh, best jugak kalau aku buat blog kan. at least ad tempat jugak aku nk share lifestory aku yang kadang2 ada yang besttttttt ada yang hmmmmmm instead of share dgn family, kesayangan and kawan2"    
haaaaaaaaaaa ingat seketul ain ni lonely ke ? tak hokeyyyyyyyy...

im sorrounded with all great people. Alhamdulillah. Allah, im really great for that. and may you protect all of them for me.